lunes, 1 de abril de 2019

Φύση, πηγή έμπνευσης για την καινοτομία: Chrysopidae (Chrysopidae) κατά των αφίδων


Φύση, πηγή έμπνευσης για την καινοτομία: Chrysopidae (Chrysopidae) κατά των αφίδων



Οι χρυσοπίδες (Chrysopidae) είναι μια οικογένεια εντόμων της σειράς Neuróptera. είναι γνωστό από πολλά κοινά ονόματα, όπως lacewings, πράσινο lacewings, πράσινο lacewings φτερά, χρυσά μάτια, αφίδα λιοντάρι, lacewings και όμορφες νεράιδες, πράσινο lacewing ή lacewing. Υπάρχουν μεταξύ 1.300-2.000 ειδών σε αυτήν την ομάδα.

Οι ενήλικοι είναι ανοιχτό καφέ με πράσινο σώμα, οι φλέβες των φτερών αντίθεση σε δύο ζεύγη τους διαφανή φτερά, και τα μάτια του είναι χρυσό ή χάλκινο κίτρινο. Οι crisópidos είναι κοσμοπολίτικοι, ζουν κυρίως σε περιοχές μεγάλης βλάστησης και γεωργίας. Οι προνύμφες είναι αρπακτικά άλλα μαλακά αρθρόποδα. Είναι επίσης κανίβαλοι, και μερικοί ενήλικες είναι αρπακτικά, όπως η Χρυσοπά. Η πλειοψηφία τροφοδοτεί με εκκρίσεις πρωτεϊνών.


Επειδή είναι αρπακτικά γενικά, ορισμένα χρυσόπτερα χρησιμοποιούνται για προγράμματα καταπολέμησης παρασίτων. Η πιο γνωστή είναι η κοσμοπολίτικη φύλου Chrysoperla και άλλα μικρότερο βαθμό ως Chrysopinae υπο-οικογένεια.

Στη μαζική παραγωγή σε ειδικές μονάδες, μέχρι 2.000.000 αυγά αποκτώνται καθημερινά. Το κόστος είναι υψηλό επειδή πρέπει να αποφύγετε τον κανιβαλισμό, χρησιμοποιώντας υποστρώματα, ειδικά σχέδια και έγκαιρη απελευθέρωση. Στον τομέα, χρησιμοποιείται στον εμβολιασμό (εισαγωγή), αύξηση (αύξηση του τοπικού πληθυσμού) ή πλημμύρα. Οι ενήλικες μπορούν να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν με ψεκασμό εμπλουτισμένης μελάσας για φαγητό.



Οι αφίδες, γνωστή ως αφίδες, να καταστρέψει μια ποικιλία των φυτών ξενιστών από το πιπίλισμα χυμούς από τα φύλλα και στελέχη, που προκαλούν αποχρωματισμό, κακοποιημένες αφήνει κιτρινωπό και ατροφία, επειδή αυτά τα φυτά δεν αναπτύσσονται. Μεγάλες προσβολές παράγουν ένα κολλώδες, ζαχαρούχο υπόλειμμα, γνωστό ως μελάσα. Η μελάσα προσελκύει τα μυρμήγκια και προκαλεί την ανάπτυξη μυκήτων στις επιφάνειες των φυτών. Τα αφίδια μπορούν να μεταδώσουν ιούς σε φυτά και να τα εγχύσουν στο φυτό ενώ τρώνε. Αυτοί οι ιοί προκαλούν μεταλλάξεις, κιτρινωπό χρώμα, χαμηλές αποδόσεις σε λαχανικά και διακοσμητικά φυτά. Στη μέση διάρκεια ζωής ενός μήνα, οι αφίδες μπορούν να έχουν 40-85 νέους. Ορισμένες αφίδες ή αφίδες έχουν φτερά.

Οι αφίδες δεν έχουν διάμετρο μεγαλύτερη από 4 mm, έχουν βολβοειδή κοιλιά και πολλά διαφορετικά χρώματα. Είναι ένα από τα πιο καταστροφικά παράσιτα καλλιεργειών σε εύκρατες περιοχές. Οι φτερωτές αφίδες είναι πολύ επιβλαβείς επειδή καταστρέφουν τα φυτά πολύ πιο γρήγορα από τους άλλους. Οι αφίδες είναι πιο δραστήριες, μεταξύ 65 ° και 80 ° F, η υπερβολική χρήση αζωτούχων λιπασμάτων αυξάνει τον πολλαπλασιασμό των αφίδων. Τα πυκνά στέγαστρα των δένδρων αποτελούν το αγαπημένο περιβάλλον των αφιδών.




Χρησιμοποιώντας τις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών, ή IPM (προώθηση της βιοποικιλότητας στα δέντρα, χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα ελέγχου, εφαρμογής των βιολογικών προϊόντων, βοηθήματα απελευθέρωση και την ελαχιστοποίηση της χρήσης των εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων) Διαχείριση επέτρεψε τον έλεγχο παράσιτα χωρίς αρνητικές παρενέργειες στο περιβάλλον.

Ο βιολογικός έλεγχος είναι το πιο σέβεται τον έλεγχο των παρασίτων εναλλακτική λύση για την περιβαλλοντική και με σεβασμό της αειφόρου ανάπτυξης και της διατήρησης των φυσικών πόρων μέσω της μείωσης της ρύπανσης των φυτοπροστατευτικών χημικών πλεονεκτήματά τους. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας βιότοπος για έντομα που τρέφονται ή είναι αρπακτικά πουλιά. Αυτά τα έντομα είναι πασχαλιές, παρασιτικές σφήκες και λουρίδες. Ως εκ τούτου, η χρήση εντομοκτόνων ευρέως φάσματος θα πρέπει να αποφεύγεται και να διευκολύνει τη διαθεσιμότητα των νέκταρ όλη τη σεζόν.

τον έλεγχο των παρασίτων έχει αγωνιστεί με επιτυχία τα ακάρεα, αφίδες, κάμπιες λεπιδοπτέρων, φυτοφάγων υμενόπτερα και αφίδα? την αφίδα του τριαντάφυλλου (Macrosiphum rosae), μεταξύ άλλων.



Οι ευρωπαϊκές ρυθμίσεις απαιτούν την απαγόρευση χημικών παρασιτοκτόνων σε αστικά περιβάλλοντα. Από το 2014, καλεί τις αρμόδιες αρχές για την ελαχιστοποίηση ή την εξάλειψη της χρήσης φυτοφαρμάκων ή άλλων φυτοφαρμάκων σε χώρους πρασίνου ανοικτή για το κοινό. Περιλαμβάνονται οι εκτάσεις που χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό, χώροι πρασίνου με καλλωπιστικά βλάστηση ή σκιά, αφιερωμένο στην ψυχαγωγία, αναψυχή ή αθλητισμό (πάρκα και κήπους για δημόσια χρήση εξωτερικού χώρου, τα δέντρα του δρόμου, θερμοκήπια, χώρους καταλαμβάνεται από τα φυτά χώρους εργασίας, μελέτης, καταστήματα, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα, κλπ, γήπεδα, χώρους που χρησιμοποιούνται από ευάλωτες ομάδες σε κήπους ή φυτώρια, σπίτια για τους ηλικιωμένους.

Αναφορές

Áfidos - Plagas y Enfermedades

AFIDOS

Insectos Beneficiosos: Crisopas Verdes

Chrysopidae

Chrysopidae

¿PORQUE UTILIZAR LA LUCHA BIOLÓGICA EN EL CONTROL DE PLAGAS?, 7 SEPT 2018



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.